Awards & Certificeringen 


Onze inzet voor mens en milieu wordt regelmatig erkent door awards en certificeringen. 


2012

 

Michigan Groene Leider Award & Michigan's 101 beste & duurzaamste bedrijf award
Michigan Groene Leider erkent mensen en organisaties die uitstekend werk leveren om van Michigan een groene plek te maken voor leven en werk. De 101 beste en duurzaamste bedrijven erkent organisaties die op een mileuvriendelijke en sociaal verandwoorde manier werken. Hiernaast wordt er gelet op de gezondheid van de werknemers.


2010

Steelcase Marokko genomineerd voor de ALM Ecology Trophy
Steelcase Marokko werd in mei 2010 genomineerd door de ALM Ecology Trophy, georganiseerd door de Marokaanse krant "Aujourd'hui le Maroc (ALM)”. Deze trofee beloont innovatieve acties die het milieu beschermen: Milieu management, eco-producten, duurzame & milieu initiatieven, afval management.Voor deze competitie presenteerde Steelcase haar eco-design beleid, uitgelegd aan de hand van de Think stoel. We werden samen met drie andere organisaties geselecteerd voor de milieu management categorie en ontvingen een certificaat van de jury voor onze eerste deelname.

 

Franse Fabriek ontvangt OHSAS 18001 certificaat
De Steelcase Sarrebourg fabriek in oost Frankrijk ontving een OHSAS 18001 certificaat (Occupational Health and Safety Assessment Series). Sarrebourg beschikte al over de ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 certificeringen en dit is de tweede Europese fabriek die een OHSAS 18001 certificaat ontvangt. OHSAS 18000 is een internationale management systeem richtlijn voor arbo. De OHSAS richtlijn stelt eisen voor een arbo-management systeem. Het kan een organisatie helpen haar gezondheid en veiligheid risico’s te managen en de resultaten te verbeteren.

 

Steelcase ontvangt het Green Achievement Award
Steelcase ontvangt the Green Archievement award van de International Furnishings and Design Association(IFDA). De award is ontvangen tijdens de jaarlijkse ronde van Excellence Awards van de IFDA, dit georganiseerd door de afdeling in New York. De Awards geven waardering aan individuele talenten, bedrijfsinitiatieven die een significante bijdrage hebben geleverd binnen de ontwerp en meubilering community.


2009

 De WISCHES fabriek verkrijgt het OHSAS 18001 certificaat
De WISCHES fabriek (oost Frankrijk) is de eerste Europese Steelcase fabriek die het OHSAS 18001 certificaat verkrijgt (Occupational Health and Safety Assessment Series).
De fabriek was al ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) gecertificeerd.

De OHSAS 18001 norm verduidelijkt de regels voor het beheer van de gezondheid en de veiligheid in de werk wereld. Ze staat een organisatie toe om de risico's op deze domeinen te controleren en zo zijn prestaties te verbeteren.


2008

De Spaanse Steelcase fabriek verkrijgt het PEFC certificaat
Het PEFC certificaat getuigt van een beleid voor de bescherming en de bewaring van de bossen. PEFC is op wereldniveau de meest erkende certificatie organisatie betreffende bosbeheer; hij werd in 1998 gecreëerd door 6 Europese landen. Het geheel van de Europese Steelcase productieplaatsen beschikken inmiddels over een PEFC certificaat.

 

 

 

Steelcase werd beloond met het Britse FISP certificaat
Het FISP (Furniture Indistry Sustainability Programme) is een organisatie die vragen over duurzame ontwikkeling en milieubeheer behandelt. Steelcase heef dit certificaat verkregen dankzij zijn baanbrekende aanpak in "Life Cycle Thinking" en zijn duurzaam fabricage proces. Het FISP onderscheidt bedrijven die zich inzetten voor een diepgaande audit en een superieur duurzaam ondernemerschap uitoefenen.Dankzij een aantal maatregelen, dringt de internationale zetel van Steelcase Straatsburg zijn ecologische voetafdruk terug
De maandelijkse analyse van het energie, water en papier verbruik in het gebouw maakt een optimaal beleid mogelijk. De vermindering van het energieverbruik is gebaseerd op het gebruik van gloeilampen met een laag verbruik; bewegingssensoren in de gangen en traphallen; het voorgeprogrammeerde programma om de lichten 's avonds in het gebouw te doven en de automatische aanpassing van het niveau van verlichting naargelang de klaarheid buiten. Het regenwater opgeslagen in reservoirs wordt hergebruikt voor de toiletten alsook een zuinige kraan zowel in water als in energie, staan vermindering van het waterverbruik toe. Het selectief sorteren is alomtegenwoordig. Er werd een akkoord gesloten met de energieleveranciers voor de betaling van belastingen op propere energie. Het ter beschikking gestelde wagenpark voor de werknemers telt 3 Hybride modellen. Ten slotte, vervolledigen de vorming en het sensibiliseren van de werknemers tot eco-handelen dit programma.

Steelcase Inc. wordt sponsor van een windmolenpark
De organisatie heeft zich geëngageerd op lange termijn bij "Wege Wind Energy Farm" en zal het geheel van de productie van propere energie de eerste 5 jaar van zijn werking kopen. De energie die zal worden opgewekt door dit windmolenpark zal 20% van het totale energieverbruik van Steelcase USA vertegenwoordigen.

 

Ethisphere plaatst Allan Smith tussen de 100 invloedrijkste personen van het bedrijfsleven op dit gebied.
t gaat om een driemaandelijks magazine uitgegeven door Ethisphere, een internationaal instituut met als bedoeling bedrijven te begeleiden tot ethische en verantwoorde praktijken. Dit magazine richt zich tot managers en brengt de sterke verbanden tussen ethiek en winst op de voorgrond. Allan Smith, Internationale Vice president, milieu strategie en programma van Steelcase duikt op de 79ste plaats op in het internationale klassement.


2007

Steelcase USA lanceert een eco-verantwoordelijk financieringsaanbod
Steelcase Financial Services stelt nieuwe financieringaanboden voor. De klanten mogen eco-ontworpen "Cradle to Cradle" Steelcase producten selecteren en deze 7 jaar gebruiken aan voordeligere huurprijzen dan de standaardformule. Volgens de voorwaarden van deze vooropgestelde periode, hebben de klanten de kans het meubilair definitief aan te kopen, ze hebben natuurlijk ook de keuze om deze terug te geven aan Steelcase Financial Services.

De regionale regering, de bond van werknemers en de kamer van koophandel en industrie van Madrid hebben Steelcase Spanje de milieuprijs 2007 toegekend
Het zijn de methoden van management en innovatie met betrekking tot eco-verantwoordelijke productieprocessen die ervoor gezorgd hebben dat Steelcase Spanje deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen.

 

In de USA, WasteWise heeft aan Steelcase, voor de 13de opeenvolgende keer, de Gold Achievement Award uitgereikt
Dit programma is gelanceerd door het Agentschap voor de Bescherming van het Milieu en ondersteund organisaties in de vermindering van hun afval. Het is het beleid van Steelcase betreffende preventie van afval, de aankoop en het gebruik van gerecycleerde materialen die werden erkend.


Een volledige werkplaats werd door PrixEnterprise & Environnement geselecteerd, initiatief van het ministerie van ecologie, ontwikkeling en duurzame ordening (France)
Deze prijs onderscheidt de verantwoordelijke bedrijven waarvan de meetbare prestaties het mogelijk maken om hun effecten op gebied van milieu te beheersen of tot niets te herleiden. De volledige werkplaats (werkplan, ordening en zetel eco-ontwerp) voorgesteld door Steelcase in de categorie Eco-product voor Duurzame Ontwikkeling heeft deel uitgemaakt bij de selectie van de jury.

Steelcase heeft het PEFC certificaat verkregen, dit getuigt van haar beleid voor bescherming en behoud van de bossen voor al haar fabrieken in Frankrijk en Duitsland.
PEFC is op wereldniveau de meest erkende certificatie organisatie betreffende bosbeheer; hij werd opgestart in 1998 door 6 Europese landen. Steelcase is de enige Europese industriële groep dat geniet van deze multi-site certificering. Er werd een audit van 3 maanden uitgevoerd door de PEFC instantie voor de certificatie van de productie-eenheden.


 2006

 

Productcertificering “C2C” (Cradle to Cradle - "van wieg tot wieg")
De Leap® bureaustoel van Steelcase heeft van McDonough Braungart Design Chemistry's (MBDC) het Cradle-to-Cradle™ productcertificaat verkregen. Met dit certificaat in de categorie «zilver » wordt Leap bekroond voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen en de zorg voor het milieu gedurende de hele levenscyclus van het product. (In 2005 werd de Think® stoel van Steelcase als eerste bureaustoel in de geschiedenis van de kantoormeubelindustrie met een C2C certificaat van MBDC bekroond).

 

Steelcase heeft actief deelgenomen aan het vrijwillige klimaatbeschermingsprogramma van het Amerikaanse bureau voor milieubescherming EPA (Environmental Protection Agency)
Steelcase heeft zich gemeld als partner in het vrijwillige samenwerkingsprogramma tussen de industrie en de Amerikaanse regering. Dit programma beoogt de langdurige ontwikkeling van een globale strategie voor de bescherming van het klimaat. Steelcase heeft de belofte gedaan om zich op wereldvlak blijvend in te zetten voor de vermindering van zijn CO2 uitstoot.

Steelcase heeft deelgenomen aan het Noord-Amerikaanse milieu- en rivierenprogramma
Steelcase werd op de jaarlijkse top van het Noord-Amerikaanse Rivierenprogramma (Riverkeeper Annual Benefit) bekroond voor zijn inzet voor het milieu en de bescherming van de rivieren in de Verenigde Staten. Steelcase was de enige onderneming die in 2006 deze eervolle vermelding kreeg.

"Donateur van het Jaar" Prijs Habitat for Humanity van het Kent County (Michigan, USA)
Steelcase werd bekroond voor zijn deelname en zijn materiële en financiële bijdrage aan diverse programma's voor woningbouw. Steelcase heeft onder andere een deel van zijn productiecapaciteit ingezet voor de fabricage van nieuwe bouwelementen ten behoeve van de heropbouw van woningen in New Orleans naar aanleiding van de schade veroorzaakt door de orkaan Katrina.

Gouden medaille 2006 voor Milieupartners (uitgereikt door het Departement voor Milieukwaliteit van de Staat Michigan)
Met deze prijs werd Steelcase bekroond voor zijn inzet voor het stimuleren van lokale projecten ten behoeve van het milieu en de levenskwaliteit van de leefgemeenschappen in de staat Michigan.